Orgel-aquarellen Marco Boer te bezichtigen en te bestellen

 

De Ambachtse aquarellist Marco Boer heeft twee grote passies: kunst en muziek. Deze twee heeft hij bij elkaar weten te brengen in zijn tentoonstelling 'Great Churches and Organs'.

 

In april 2017 hingen er twaalf grote aquarellen van Marco Boer  in de Grote Kerk in Dordrecht. Elk van de aquarellen laat een orgel uit de Nederlandse provincies zien. Zo zijn bijvoorbeeld orgels uit de Bovenkerk in Kampen en de Haarlemse Sint-Bavokerk afgebeeld, maar ook het Paradijsorgel uit de Oude Kerk in Barneveld en de orgels uit de Grote Kerk in Meppel en de Martinikerk in Bolsward hebben een plaats in de expositie gekregen. Na Dordrecht was de tentoonstelling 'Great Churches and Organs' ook te zien in Goes en Amersfoort. Het is de bedoeling dat de werken op tournee gaan langs alle Nederlandse provincies. In 2021 in de Bavo in Haarlem tijdens het bekende internationale orgelconcours.  

 

Over Marco Boer

Marco aquarelleert sinds 1997 en is vanaf dat moment ook niet meer geëindigd met dit prachtige medium. Kenmerkend is zijn beperkte kleurpalet. Het suggereren van details en de kunst van het weglaten zijn hem op het lijf geschreven. De noot die je niet speelt klinkt immers vaak het mooist. Marco exposeerde de afgelopen jaren onder andere in India, Canada, Albania, Malaysie, Taiwan en Italie. Hij won diverse prijzen met zijn aquarellen in zowel binnen- als buitenland.

 

Reproducties bestellen

Het is mogelijk om een hoogwaardige reproducties te bestellen van de aquarellen uit de expositie 'Great Churches and Organs'.