MELD U NU AAN VOOR CURSUSJAAR 2024-2025

 

via marcoboerwatercolor@gmail.com

Start oktober 2024. 

 

 

Voor het vierde jaar bied ik aquarelcursus aan in 2024 -2025 in het prachtige gebouw van het historisch genootschap de Brommert te Hendrik-ido-ambacht. Bedoeld voor zowel beginnende als verder gevorderden. 

Aquarelleren geeft in korte tijd een verrassend resultaat. Het is een uiterst boeiende techniek. Je gaat de uitdaging aan met water. Met aquarel suggereer je. Je creëert bewust toevalligheden. De eerste druppels water, gevuld met pigment laten vloeien op een schoon stuk zwaar aquarelpapier. Die ervaring laat zich moeilijk beschrijven. Kom dit beleven tijdens deze cursus op de inspirerende Waalhoeve.
 
Voor wie is deze cursus? Deze aquarelcursus is voor iedereen die er zin in heeft maar ook voor wie zich verder wilt ontwikkelen. Iedereen kan leren aquarelleren. Aquarelleren is een optelsom van kennis, vaardigheden en lekker oefenen.

Mijn cursus is ook voor gevorderden. Over de as van het uitbundig delen van mijn ervaring houd ik oog voor beginners maar daag ik ook gevorderden uit om een volgende stap te maken. Ik neem 20 jaar ervaring mee en wil die graag overbrengen.

De lessen werken inspirerend en ik laat degene die verder zijn begeleid los terwijl ik andere support geeft om het juiste te doen. Situationeel. 

In deze cursus staan de techniek van het aquarelleren én het schilderplezier centraal. Als je plezier hebt in het oefenen, leer je de techniek vlot aan. Wanneer je na enige tijd de basis onder de knie hebt, ga je een stapje verder. Je leert je eigen aquarelhandschrift ontdekken en te ontwikkelen. Hierin wordt je tijdens de cursus vakkundig begeleid.

 
Waar, wanneer, wat en hoeveel
 
• Waalhoeve, Achterambachtseweg 6 3342 LB Hendrik-Ido-Ambacht Parkeren kun je het beste doen op de parkeerplaats van de algemene begraafplaats. (1 minuut lopen) 
• Woensdagavond 19:30uur-22.00uur 
• 12 lessen
• start oktober 2024

Aangezien de Waalhoeve een unieke trouwlokatie betreft is het mogelijk dat als gevolg hiervan een avond verplaatst moet worden waardoor de geplande reserveavonden benut gaan worden) 
• exclusief schilders materialen  
• groepsgrootte ca. 15 personen
• kosten €275,- incl. btw
• inclusief thee/koffie
 
Aanmelden kan via het email adres;

marcoboerwatercolor@gmail.com

Na aanmelding ontvangt u meer informatie ter voorbereiding!
Welkom!
 
 
Algemene voorwaarden
Opgave verplicht tot betaling. Annulering tot 3 weken voor aanvang is kosteloos, tot 1 week voor aanvang verplicht tot betaling van 50%. Annulering na 1 week voor aanvang verplicht tot betaling van 100% van het cursusbedrag. Uiteraard is dit afhankelijk van en met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen. Indien geplande lessen als gevolg van coronamaatregelen moeten uitvallen worden die niet in rekening gebracht.
 

CV Marco Boer
Marco Boer (1973) uit Hendrik-Ido-Ambacht aquarelleert sinds 1997 en is vanaf dat moment ook niet meer geëindigd met dit prachtige medium. Hij geeft de voorkeur aan een geabstraheerde weergave van de realiteit. Kenmerkend is zijn beperkte kleurpalet, om ze vervolgens tot op het bot te ontdekken. Suggereren en de kunst van het weglaten is hem op het lijf geschreven. De noot die je niet speelt klinkt immers vaak het mooist. Met minder woorden meer zeggen.
 
Vele keren heeft hij in groepsverband en solo nationaal en internationaal ( Taiwan, Canada, India, Slowakia, Italy, Albanië, Pakistan and Indonesië)  geëxposeerd. Hij won zowel in binnen- en buitenland diverse prijzen met zijn aquarellen. Zijn werken worden permanent in de buitenruimte tentoongesteld in de gemeente Zwijndrecht en Hendrik-ido-ambacht. Deze werken zijn openbaar kunstbezit van beide gemeenten.
Marco is Master Member van International Watercolour Society (IWS) en is autodidact. Sinds 2019 is hij naast lig sinds 2021 ook bestuurslid van de kunstenaarsvereniging KORF. Hij werkt veel in opdracht voor zowel particulieren als voor bedrijven. Voor meer aquarellen van zijn hand en informatie zie www.watercolor.nl.

Welkom! 

Een inspirerende groet,

Marco Boer
Evertsenstraat 34
3342cg Hendrik-ido-ambacht
Marcoboerwatercolor@gmail.com